Prepsikka

Voiko nuori ja nätti nainen olla järjestelmällinen – saati tehokas?

Voi. En tiedä mitkä ympäristötekijät hapattivat ajatusmaailmaani vielä 2000-luvun alussa, kun olin jotenkin siinä mielikuvassa, että nuori ja nätti nainen on vain – no, nuori ja nätti. Sihteerihommissa, assistenttina. Sellaisissa töissä, joita he tekevät kun joku pyytää, ja lisäksi pitää asiat järjestyksessä. Muun ajan he kikattelevat kaltaistensa seurassa ja juttelevat pinnallisia.

Höpö höpö. Ensinnäkään en ole työelämässä nähnyt yhtään tuollaista tapausta. Olen tosin ollut duunissa vasta hieman yli 20 vuotta. Kotikasvatuksenikaan ei ole minua myrkyttänyt tuohon ajatusmaailmaan.

Yksinyrittäjän työ on kujanjuoksua. Joko myyt tai teet. Jos teet, et myy. Ja jos myyt, et laskuta. Yksinkertaista. Törmäsin suloisensekavaan Irina Viitalaan joulukuussa 2014. Hän pyörittää yhtiökumppaninsa kanssa mahtavaa Assarikauppa-palvelua. Utelin hänen bisneksistään ja toimintatavoistaan useaan kertaan, ennen kuin rohkenin kokeilla. Ei siksi, etteikö Irina tai hänen palvelunsa olisi vakuuttunut. Enemmänkin siksi, että en ymmärtänyt miksi minun kannattaisi maksaa jostain, jonka voin aivan hyvin tehdä itse.

Tässä kohtaa voin todeta, ettei suutarin lapsella ole edes sukkia, ja ahavaiset jalkapohjatkin on kävelty ruvelle. Minkä helvetin vuoksi minä tekisin jotain sellaista, josta en saa rahaa, ja jonka Irinan tehokkaat ja järjestelmälliset assarit tekevät ennätysajassa. Vieläpä sellaisilla kustannuksilla, että ehdin samassa ajassa tehdä yritykselleni reilusti enemmän rahaa kuin joudun heille maksamaan. Koska tämä kappale alkoi suutarilla, lopetan sen samaan: suutari pysyköön lestissään. Minun tehtäväni on myydä ja tuottaa palveluita, joista asiakkaani maksavat minulle. Apuvoimat ostan Irinalta.

Yksi konkreettinen esimerkki on matkalaskupalvelu. Minulla on henkilökohtainen assistentti WhatsApp-pikaviestipalvelun päässä. Kun lähden reissuun, lähetän viestin ”Lähdin kotoa Tampereelle” ja palatessani kuittaan ”Toimistolla”. Jos istun auton ratissa, voin lähettää ääniviestin hands freen kautta. Assarini kirjaa matkalaskuun tarvittavat asiat ylös ja naputtelee tiedot laskupohjalle. Valmis matkalasku löytyy sovitusta paikasta netistä viimeistään seuraavana työpäivänä. Sitä ei tarvitse lähettää mihinkään. Elokuussa 2015 siirrymme käyttämään Procountor-palvelua ja matkalaskut kirjautuvat suoraan sinne, osaksi kirjanpitoani.

Eikä siinä vielä kaikki. Olen vuosia jättänyt matkalaskut tekemättä, koska siitä on ollut niin paljon vaivaa. Olen siis heittänyt satasia, ehkä jopa tuhansia euroja kankkulan kaivoon. Laiskuuttani. Tyhmyyttäni. Saituuttani. Itaruuttani. Piheyttäni. Sokeuttani.

Muutaman kuukauden kokemukseni perusteella sovimme tänään laajemmista palveluista Assarikaupan kanssa. Neuvottelu oli kaukana pönötyksestä. Istuimme mukavasti sohvalla Assarikaupan tiloissa Käpylässä ja litkimme terveysjuomaa. Halasimme lähtiessäni sopimuksen merkiksi.

Jos olet yksinyrittäjä, tee rahaa. Voit tehdä sitä enemmän jos ymmärrät luopua silpputöistä ja antaa ne sellaisille, jotka tekevät sitä työkseen. Innolla ja ilolla. Järjestelmällisesti ja tehokkaasti.

Että ei mulla muuta.

Pistä jakoon: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Melkein voitettiin jääkiekossa. Vastustaja tasoitti viimeisellä sekunnilla. Vähän söi.

Kaikki oikeudet ja naurut pidätetään. Copyright © 2008-2017 Prepsikka Oy. Y-tunnus 2202417-7.