Prepsikka

Tasa-arvoa virkamiehille: lakko-oikeus heti!

Suomi on kevyesti kaaoksessa ja juustohöylä on vaihtunut lihakirveeseen. Tasa-arvon nimissä leikataan jokaiselta vähän, joka toiselta vähän enemmän. Mutta virkamiehet, eli sukupuolineutraalisti ilmaistuna viranhaltijat ovat epätasa-arvossa. Heillä nimittäin ei ole lakko-oikeutta.

SAK, tuo suomalaisen työn punainen puolustaja, kirjoittaa sivuillaan näin:

Virkamiesten ja viranhaltijoiden poliittiset lakot ja mielenosoituslakot ovat laittomia. Virkamiesten ja viranhaltijoiden lakko-oikeutta on muutoinkin rajattu vain sopimuksenvaraisiin asioihin.

Ammattiosasto, henkilöstöyhdistys, ammattiliitto ja työnantajaliitto voidaan tuomita hyvityssakkoihin laittomasta työtaistelusta ja työehtosopimuksen valvontavelvollisuuden rikkomisesta.

Eli sillä aikaa kun matalapalkkatyötään puolustavat liitto-oravat heittelevät mielenosoituksellisesti jäisillä kävyillä kohti poliittista eliittiä, virkamiehet paiskivat töitä niska limassa kahdeksasta neljään. Tilanne vaatii välittömän korjauksen!

Koska virkamiehet eivät ole voineet lakkoilla, he voisivat olla esimerkiksi vuoden 2015 lopun kokonaan lakossa pitämättömien lakkojen vuoksi. Virkamiehiltä edellytetään korkeakoulututkintoa, joten lakon ajalta on saatava asianmukainen korvaus, sanotaanko vaikka +20 prosentin lakkolisä, jota hallitus ei voisi jonkun poikkeuslain pykälän nimissä leikata. Virkamiehet voisivat myös mennä lakkoon yksittäisinä henkilöinä, vaikka pari kuukautta omalla ilmoituksellaan.

Sillä aikaa kun virkamiehet olisivat lakossa, yrittäjät kasvattaisivat liiketoimintaansa, palkkaisivat paikallisilla sopimuksilla työntekijöitä, joista he pitäisivät hyvää huolta, lämmittäisivät mikrossa panineja ilman paperihattua, pitäisivät siivousvälineitä siivouskomerossa jossa ei ole lattiakaivoa, ravintoloitsija ostaisi tuoreet kalat ravintolaansa suoraan kalastajalta ja sitä rataa.

Kaikenlaista sitä mieleen tulee kun istuu Timo ”Don Laku” Nisulan kanssa lounaalla. Totta puhuen, suomalaiset virkamiehet ovat maailman eliittiä. He noudattavat todellisuudesta vuosikymmeniä aiemmin etääntyneiden ylipalkattujen mielensäpahoittajien laatimia lakeja, joilla ei ole mitään tekemistä 2000-luvun kanssa.

Pistä jakoon: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Melkein voitettiin jääkiekossa. Vastustaja tasoitti viimeisellä sekunnilla. Vähän söi.

Kaikki oikeudet ja naurut pidätetään. Copyright © 2008-2017 Prepsikka Oy. Y-tunnus 2202417-7.