Prepsikka

Palasin lähtöruutuun – vanhempana, vahvempana ja viisaampana

Käynnistin yritystoimintani 1.7.2008. Minulla oli kaksi päätoimialaa, joille rakensin bisnekseni: rautatiealan asiantuntijatehtävät ja palveluiden tuotteistus. Taustapeiliin vilkaistessani huomaan, että olen hönöillyt ihan helvetin paljon liikaa joka suuntaan. Olen ollut auttavana kätenä siellä sun täällä ja ollut innoissani aivan kaikista liiketoimintamahdollisuuksista.

Kuten osa jo tietää, olen juossut seinään monta kertaa. Kovaa. Silmät kiinni ja pelotta.

Wikipedia toteaa 7 vuoden avioliitosta aika osuvasti:

The seven-year itch is a psychological term that suggests that happiness in a relationship declines after around year seven of a marriage.”

Jokainen hetki on vahvistanut minua tähän hetkeen. Tähän kirkastavaan hetkeen, jolloin asiat loksahtelevat paikoilleen. Se kesti seitsemän vuotta. Seitsemän pitkää, opettavaista vuotta.

Olen tänä kesänä purrut hammasta ja luopunut muutamista oivallisista mahdollisuuksista. Opetellut sanomaan ei. Kääntänyt ravihevosen silmälappujani eteenpäin, kohti sitä joka vie minua ja muita eteenpäin.

Palasin lähtöruutuun. Olen tunnustettu asiantuntija ja vahva projektijohtaja rautatietoimialalla. Tuotteistan palveluita sen verran jämäkästi, että voin rinta rottingilla sanoa olevani Suomen 4. kovin tuotteistaja. Kokemus on opettanut, ettei enää kuljeta rotsi auki. Nöyrä työnteko itsessään yhdessä asiakkaiden antaman arvostuksen kanssa ovat nostaneet minut asemaani, jossa olen nyt. Alkuaikoina nostin itse itseni. Vituiksihan se meni – tietenkin. Sekin.

Tein siis valintoja. Teen tästä lähtien vain niitä asioita, joissa asiakkaani kertovat tai antavat ymmärtää minun olevan hyvä. Ehkä jopa niin hyvä, että he ovat valmiita maksamaan minulle osaamisestani.

Yksijalkainen tuoli on kiikkerä. Kaksijalkainen ei ole sen kummempi. Kolmijalkainen tuoli asettuu tukevasti epätasaisellekin alustalle. Nelijalkainen ei.

Syyskuussa päivitän verkkosivustoni. Silloin siellä on vain kolme selkeää toimialaa:

  1. Tuotteistus ja markkinointiin liittyvät palvelut
  2. Tekniset asiantuntijapalvelut
  3. Koulutus ja valmennus

Työtuntien määrä on noussut huimasti viime elokuusta, jolloin tein elämässäni täyskäännöksen ja aloin huolehtia itsestäni, kunnostani ja jaksamisestani. Jos haluat vaihtoehdon juurihoidon sijaan, katso vaikka Andy Hopin tekemä haastattelu minusta.

Tuotteistuksen ja markkinointipalveluiden parissa saan toteuttaa (omasta mielestäni lähes loputonta) luovuuttani. Teknisten asiantuntijapalveluiden kanssa tyydytän elämäni mittaista uteliaisuutta tekniikkaan, tehokkuuteen ja prosesseihin. Koulutan ja valmennan pääasiassa aloittelevia yrittäjiä tai pk-yrityksiä kasvattamaan myyntiään pääasiassa (tuote)markkinoinnin ja toiminnan kehittämisen kautta.

No niin, eihän tämä niin vaikeaa ollutkaan. Jos jaksoit lukea tänne saakka, ota kokemuksistani yksi neuvo: jos olet hyvä jossain ja joku haluaa maksaa osaamisestasi, älä luovu siitä. Kehitä itseäsi markkinoiden parhaaksi. Syrjähyppyjä hyviin ideoihin kannattaa välillä tehdä, koska yrittäjyys on täynnä mahdollsuuksia ja onnekkaita sattumia. Mutta älä, älä missään helvetin nimessä luovu siitä missä olet hyvä. Minulle nimittäin meinasi käydä ohraisesti – enemmän kuin kerran.

Tiedän, että valintani vaatii minulta itsekuria ja tiukkaa kalenterinhallintaa. Se ei onnekseni ole ongelma – olen senkin joutunut oppimaan kantapään kautta.

Olisi kiva todeta, että tervetuloa tapaamaan uutta minua, mutta se ei pitäisi paikkaansa. Olen se sama vanha luupäinen jäärä, mutta…

Vanhempi,

Vahvempi ja

Viisaampi.

Tapaamisiin!

Pistä jakoon: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Melkein voitettiin jääkiekossa. Vastustaja tasoitti viimeisellä sekunnilla. Vähän söi.

Kaikki oikeudet ja naurut pidätetään. Copyright © 2008-2017 Prepsikka Oy. Y-tunnus 2202417-7.