Prepsikka

Mitä voimme oppia jyväskyläläisiltä?

Törmäsin ensimmäisen kerran jyväskyläläiseen asenneilmastoon keväällä 2010, kun Matti Ikäläinen soitti ja pyysi tarjousta copywriter-koulutuksesta Tiimiakatemialle. Sittemmin olen kouluttanut Tiimiakatemialla useana vuonna. Olin Jyväskylässä Nuorten Yrittäjien valtakunnallisessa GetTogether-tapahtumassa 2011. Siellä törmäsin Hans-Peter Siefeniin, joka antoi minulle mahtipontisen Suomen Yrittäjäyhteisö -käyntikorttinsa.

Näiden kahden gentlemannin kanssa ja kautta olen saanut tutustua kymmeniin jyväskyläläisiin. Sen epäsuomalaisempaa sakkia saa Tallinnan pohjoispuolelta hakea. Kukaan ei ikinä valita mistään. Koskaan ei ole liikaa töitä. Ei myöskään liian vähän. Aina on hyvä sää ja sopiva lämpötila. Kenelläkään ei ole koskaan nälkä, jano eikä krapula.

Jos olet joskus törmännyt esimerkiksi sellaisiin kavereihin kuin Mikko Jaatinen, Jyri Lindén, Ville Saarikalle tai Jussi Mäkitervo, tiedät mistä puhun. Heidän kanssaan ja heille on ollut mahtava tehdä töitä. Kavereista huokuva into ja energia tarttuu, vaikka muuraisi itsensä metrisen teräsbetonin sisään.

Yksi tulevaisuuden nousevista tähdistä on Saija Valkonen. Minkä mallimaailma menetti, sen markkinointi sai. Olen tehnyt Saijan kanssa töitä yhteisessä projektissa nyt puolisen vuotta. Saijan ahkeruus, innokkuus, tarkkuus, oppimiskyky ja työn jälki tekevät monen velttovirtasen vierestä seuraajan kateelliseksi. Toinen intopinkeä, erinomainen tarinankertoja Henry Vesin kirjoittaa vielä monet kokeneet konkarit suohon.

Voimme oppia toisiltamme monta asiaa. Jyväskyläläisiltä voimme ahmia positiivista asennetta työtä ja elämää kohtaan yleensäkin. Asiat eivät nimittäin ole sitä miltä ne näyttävät – ne ovat paljon paremmin. Kysy vaikka jyväskyläläisiltä.

Pistä jakoon: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Melkein voitettiin jääkiekossa. Vastustaja tasoitti viimeisellä sekunnilla. Vähän söi.

Kaikki oikeudet ja naurut pidätetään. Copyright © 2008-2017 Prepsikka Oy. Y-tunnus 2202417-7.