Prepsikka

Jyrkille ei kettuilla. Jyrki tekee boikotin.

Kirjoitan tämän, kuten kaikki muutkin blogikirjoitukseni omana itsenäni ja yksinyrittäjänä. Tällä blogikirjoituksella ei ole mitään tekemistä luottamustehtävieni kanssa. Tässä blogikirjoituksessa lainaamani sitaatti on julkisella paikalla käydystä keskustelusta, ja vieressä oli muita ihmisiä.

Tämä blogikirjoitus sisältää henkilökohtaisia mielipiteitäni, joihin minulla on oikeus. Tämän blogikirjoituksen tarkoitus ei ole loukata kenenkään eettistä tai uskonnollista taustaa tai vakaumusta, seksuaalista suuntautuneisuutta, elämänkatsomusta tai mitään muutakaan.

Kirjoitin johdannon tarkoituksella riittävän pitkäksi. Olen nimittäin tottunut siihen, että jos arvostelen minkään yhdistyksen tai järjestön tai niissä olevien henkilöiden toimintaa, minut yritetään vaientaa välittömästi. Olen milloin minkäkin kalifaatin puhuttelussa, mutta niille puhutteluille on tulossa loppu.

Lähetän viimeiset terveiseni Suomen Yrittäjien puheenjohtajalle, Jyrki Mäkyselle, jonka arvovaltaista olemusta emme saa Espooseen ilman virallista kutsua.

Mäkynen valittiin Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Tampereella 2014. Omasta mielestäni parhaalla ehdokkaalla ilmeisesti sattui kuitenkin olemaan väärät vehkeet housuissa.

Sovimme, että haastattelen Yrittäjäpäivien aikana Mäkystä helmikuussa 2015 ilmestyvään Business Espoo -julkaisuun. Yritin napata Mäkystä hihasta kiinni. Kiireinen mies, ei ehtinyt jutella. Laitoin tekstarin. Ei vastannut. Ei vastannut myöskään puhelinsoittooni. Yritin myöhemmin kysellä, josko voisin haastatella häntä hänen ollessaan Helsingissä. Ei vastausta.

Koska Business Espoo -julkaisun deadline painoi päälle, sain idean. Kirjoittaisin Mäkyselle avoimen kirjeen. Kaikkien mielestä se oli loistava idea. Itse kirjettäkin kehuttiin. Paitsi tietysti Mäkynen, joka ei sen jälkeen enää edes vastannut tervehdykseeni, kun tapasimme satunnaisesti kampanisukekkereissä.

Suomen Yrittäjien puheenjohtajaristeilyllä helmikuussa 2016 menin sitten iltahämärissä juttelemaan Mäkyselle. Kysyin ensimmäisenä, milloin hän aikoo tulla Espooseen.

Mä näin sen sun vittuilukirjeen. Odotan virallista kutsua.

Pakkohan minun oli kysyä Mäkyseltä, että onko se ihan tosissaan. Oli se. Eipä muistanut puheenjohtajakandidaattina kiertueella tekemäänsä lupausta vierailla kaikissa paikallisyhdistyksissä. Mäkynen pisti liinat kiinni ja Espoon boikottiin.

Sitä tässä nöyränä mietin, että kateus ja kunnioitus ansaitaan. Henkilökohtaisesti en kovin korkealle arvosta ketään, joka itse nostaa itsensä muiden yläpuolelle ja alkaa keikaroida niin, että joka paikkaan pitäisi olla kultainen kutsu, punainen matto ja vastaanottokomitea hänen arvovaltaansa pönkittämässä. En siis sano, että Mäkynen käyttäytyisi tällä tavalla.

Lue kirjeeni Mäkyselle. Oliko vittuilua vai ei?

Pistä jakoon: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Melkein voitettiin jääkiekossa. Vastustaja tasoitti viimeisellä sekunnilla. Vähän söi.

Kaikki oikeudet ja naurut pidätetään. Copyright © 2008-2017 Prepsikka Oy. Y-tunnus 2202417-7.