Prepsikka

Miksi juna ei tule – näin Joni Jaakkola tekee sinusta tekosyyttömän

Olen elämäntapamuuttuja. Yli kaksi vuotta sitten otin itseäni niskasta kiinni. Pakotin itseni sellaisiin tekoihin, jotka olivat epämiellyttäviä. Lenkki vesisateessa. Suolatonta kalaa päivälliseksi. Vitutti monta kertaa. Ei vituta enää.

Myöhemmin törmäsin bisnesvalmennuskuvioiden kautta tamperelaislähtöiseen Joni Jaakkolaan, joka yhdessä Kaisa-vaimonsa pyörittää Optimal Performance -valmennuskeskuksia Helsingissä ja Tampereella. Olin heidän tiloissaan järjestetyssä Stronghold-tapaamisessa, ja Tampereella Täysii-seminaarissa syksyllä 2015 kuuntelemassa Jonin esitystä.

Joni messuaa vahvasti sen puolesta, että menestyäkseen on nähtävä vaivaa. On väkisin tehtävä tylsiä asioita. Hänen kauttaan törmäsin yhdysvaltalaiseen Andy Frisellaan, joka on aivan jäätävän kova kaveri. Melkein yhtä kova kuin Joni. Ehkä jopa kovempi. Andy puhuu samoista näkökulmista. Jos haluat menestyä, on lopetettava valittaminen. Potkittava itseään perseelle ja tehtävä asioille jotakin. Eräässä videossaan Andy kertoo esimerkin hylätystä juna-asemasta:

Menet hylätylle juna-asemalle ja odotat junan tulevan. Odotat ja odotat, mutta se helvetin juna ei vain tule. Valitat, koska se ei tule, vaikka kuinka odotat.

En kiusallanikaan linkitä Jonin inspiroivaa blogia tai Andyn linkkejä. Jos haluat menestyä elämässäsi, näet sen verran vaivaa, että kaivat kavereiden sisällöntuotannot esiin. Luet, kuuntelet ja katsot, mitä heillä on sanottavaa. Pian ymmärrät, että Joni Jaakkolan kaltaiset kaverit tekevät sinusta tekosyyttömän. He vievät sinulta kaikki oikeudet valittaa omaa tilannettasi. Parasta siinä on, että heidän kaltaisensa kaverit antavat sinulle myös työkaluja ja motivaatiota päästä eteenpäin.

Rock on, Joni!

Pistä jakoon: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Melkein voitettiin jääkiekossa. Vastustaja tasoitti viimeisellä sekunnilla. Vähän söi.

Kaikki oikeudet ja naurut pidätetään. Copyright © 2008-2017 Prepsikka Oy. Y-tunnus 2202417-7.